El Baell és un d'aquells indrets tranquils, (dels que ja quasi no en queden), idonis per al repòs i per al contacte directe amb la natura, on la bonança del clima convida a les passejades pel bosc que l'envolta per arreu.

 

El lloc permet observar unes vistes panoràmiques impressionants seguint els cursos del Freser i del Ter; la vista s'allarga i planeja fins a la Plana de Vic.

 

En primer pla, s'aixeca el Taga, i es pot veure el poble de Bruguera davant mateix; més cap a la esquerra s'hi descobreixen les muntanyes del puig Cerverís i de la serra del Montroig, i a la dreta s'hi estén una imponent massa forestal de pi roig, sota la serra de Montgrony.

 

Com arribar-hi: de Barcelona a Ripoll fins a Ribes de Freser, per la C-17. A l'entrada de Ribes, a mà esquerra, hi ha l'estació de Renfe i del cremallera; d'aquí surt la carretera que ens durà fins al Baell.

 

De Girona a Olot i Sant Joan de les Abadesses per la C-26, fins a Ripoll per la C-151, de Ripoll a Ribes per la C-17. A l'entrada de Ribes, a mà esquerra hi ha l'estació de Renfe i del cremallera d'aquí surt la carretera que ens durà fins al Baell.